Edukacinis užsiėmimas „Duonelė kasdieninė“ Gardėsio kepykloje

Duona – vienas seniausių žmonių valgių. Duoną valgome visi, tačiau retai kada pagalvojame, kaip ir kokį kelią ji nueina, kol pasiekia mūsų stalą.
 Sausio 15 dieną, 6 ir 9 klasės mokiniai pagal sveikos gyvensenos projektą „Sveikatiada“ grūdinių kultūrų iššūkis, dalyvavo edukacinėje programoje „Duonelė kasdieninė“ Gardėsio kepykloje.
Mokiniai turėjo galimybę iš arčiau pažinti kepyklos gyvenimą ir pabūti jos dalimi. Stebėti duonos gamybos procesą, užuosti šviežios duonos kvapą, paragauti, sužinoti, kad kepykla laikosi senųjų duonos kepimo tradicijų,  Kad duona būtų ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai – į tešlą maišomas pačių užaugintas raugas, sveikatai naudingais pagardais praturtinama ir skaninama duonelė. Mokinius nustebino iškeptos duonos kiekiai. Stebėdami visą paruošimo ir kepimo procesą suprasti kodėl duona, pasiekianti mus iš parduotuvių lentynų, yra tokia skani ir mėgstama.
Nepamirštama patirtis. Apsilankymas Gardėsio kepykloje dar labiau sustiprino pagarbą ir meilę duonai.                                                                        

                                                                          Parengė: auklėtoja Violeta Pužienė

Categories: Events