Pradinukai apie pirmą nuotolinio mokymo(si) savaitę

Baigėsi pirmoji mūsų nuotolinio mokymo savaitė. Žinoma, tikėtis, kad toks mokymo(si) būdas bus lygiai toks pat produktyvus, kaip esant savo klasėje, kai mokinukai ir mokytoja visuomet šalia, nereikėtų tikėtis. Tačiau esant tokiai situacijai mokytojos stengiasi, kad ugdymo medžiaga būtų patogiai paruošta ir suprantamai pateikta mokiniams, aiški tėveliams.
Mokytojos net savotiškai džiaugiasi, kad susiklosčius tokioms aplinkybėms, jų kompetencijos ir informacinių technologijų pažinimas bei valdymas auga net ne dienomis, o valandomis.
Galime pasidžiaugti, kad pedagogės visais įmanomais būdais stengiasi, kad ugdymas nuotoliniu būdu būtų kuo sėkmingesnis ir prieinamas kiekvienam mokiniui. Mūsų mažieji  kiekvieną dieną, pagal parengtą tvarkaraštį jungiasi ir į bendras visos klasės vaizdo pamokas per Zoom platformą, taip pat tokios vaizdo pamokėlės vedamos ir individualiai, su kiekvienu mokinuku. Užduotys skiriamos naudojantis įvairiomis elektroninėmis mokymosi(si) aplinkomis, tokiomis kaip EMA, e.lankos, eduka.  Taigi, naudojame saugias, išbandytas ir patikrintas platformas bei įrankius.
Labiausiai mus, mokytojas, džiugina padėkos iš tėvelių už pastangas, bendradarbiavimą, savalaikę pagalbą, kūrybiškumą, už kiekvieno mokinuko paskatinimą. Mes, savo ruožtu nepaprastai dėkingi jiems už atsakingą ir rūpestingą požiūrį į savo vaikučių ugdymą.
Visos savaitės metu mūsų mažieji mokinukai siuntė savo mokytojoms nuotraukas su atliktais darbeliais, fizinio ugdymo veiklas, atliktomis kitų dalykų užduotimis.
Taigi, mūsų pedagogės ir toliau dirba nenutraukdamos pradėtų darbų, veda savo mokinukams ne tik dalykų pamokėles, bet nepamiršta su jais pabendrauti ir asmeniškai, sužinoti kaip jaučiasi, kaip išgyventi kai nėra šalia draugų, kaip pakelti sau nuotaiką ir kaip be sulaukti kuo greitesnio mūsų visų susitikimo mokykloje.

Parengė pradinių klasių mokytoja Virginija Voznikienė

Categories: Naujienos