SVEIKATINGUMO DIENA KKNUC

Balandžio 29 d., paminėdami sveikatingumo dieną, 5-10 klasių mokiniai ir mokytojai vykdė įvairias, pačių pasirinktas veiklas, susijusias ir su jų mokomuoju dalyku.
5-6 klasių mokiniai per lietuvių kalbos pamokas dailyraščiu rašė tekstą apie vitaminus „Būk sveikas…”, taip pat spėliojo įvairias mįsles apie daržoves, vaisius. Labiausiai patikusias mįsles mokiniai iliustravo. Dešimtokai ir devintokai rašė rašinį “Kas yra sveikos mitybos piramidė?”. O septintokai ir aštuntokas aptarė su mokytoja ir sukūrė plakatą “Sveikatos mitybos piramidė”.
Mokytoja E. Marcinkevičienė su 6 kl. mokiniais žaidė protmūšį „Sveika mityba“. Anglų mokytoja D.Jaškienė su 6 klasės, 9 klasės bei 10 klasės mokiniais spėliojo Kahoot viktoriną „Healthy lifestyle“.
Sveikatingumo dieną matematikos pamokose vyko užsiėmimai tema „Sveikų produktų krepšelis ir jo kaina”. Su mokytoja A. Brejeriene  mokiniai aiškinosi , kokius produktus galima priskirti prie sveikų, o kurių geriau būtų vengti. Pasirinktus produktus karpė iš reklaminių leidinių, klijavo…
Mokytoja J. Šernienė su 10 klasės mokiniais pamokoje „Prieskoniniai augalai. Ne tik maistas, bet ir vaistas“ atliko užduotį – uoslės testą: „Atpažink augalus pagal kvapą“. Dirbtuvėlėse vyko prieskoninės druskos gaminimas panaudojant įvairius prieskonius. Pamokoje „Prieskoniniai augalai: ir maistas, ir vaistas“ mokiniai susipažino su rečiau naudojamais prieskoniais: peletrūnu, gelsve, meškiniu česnaku, raudonėliu, jų nauda virškinimui ir sveikatai bei panaudojimo galimybėmis. Kiekvienas mokinys išmoko pasigaminti prieskoninę druską, kurią ,sakė, dovanos Mamai.
Per istorijos pamokas mokytoja L. Kairienė su 7/8 kl mokiniais kalbėjo tema „Sportas ir mityba nuo seniausių laikų iki XX a“  R. Narijauskaitė su 5-10 kl. mokiniais fizinio aktyvumo valandėlėje organizavo·konkursą „Šokliosios kojytės“ Vyko ir krepšinio konkursas „1-2-3“, ir  futbolo konkursas „Taiklus smūgis“. Buvo organizuotos greitųjų šaškių, virvės traukimo varžybos.  Fizinio aktyvumo valandėlę kiekvienos klasės mokiniai pradėjo mankšta. Pralaimėjusių sportinėse varžybose nebuvo, kaip visada, nugalėjo draugystė.
V. Bajarskienė, L.Martišiūtė su 5-10 kl. mokiniais organizavo tarties, kalbos mokymo ir klausos lavinimo grupinį užsiėmimą „Sveika gyvensena”. Surdopedagogės padėjo mokiniams mokytis naujų žodžių, susijusių su sveikatingumo tema.
Popamokinėje veikloje auklėtoja Miglė priminė mokiniams, kokios yra pagrindinės maisto medžiagos, kokias maistines medžiagas gauna iš skirtingų maisto grupių (pieno, mėsos, daržovių, vaisių, grūdinių produktų). Mokiniai suprato, kad gautum visas reikalingas maistines medžiagas, reikia valgyti kuo įvairesnį maistą, laikytis mitybos režimo. Žaisdami žaidimą „Atspėk, kas?“ mokiniai stengėsi atpažinti ir įvardinti vaisius, daržoves. Pasakojo, kuo parinktas vaisius ar daržovė ypatingas mūsų sveikatai.
6 kl. mokiniai kartu su technologijų mokytoju P. Jurjonu  dalyvavo sveikos gyvensenos veikloje „Sveikatingumo diena“, lauke žaidė lietuvišką žaidimą “Muštukas”. Visiems labai svarbu pabūti lauke, o judėjimas ypač svarbus tiems, kurie nori atsikratyti keleto kilogramų. Šis žaidimas skatina vaikų judėjimą, lavina mąstymą bei skaičiavimą. Žaidimas “Muštukas” panašus į boulingą. Žaidžiant “Muštuką” reikia lazdele iš tolo numušti medinius vamzdelius,po to  skaičiuojami numušti vamzdeliai ir nustatomas laimėtojas. Tai puikus būdas praleisti laiką.
V. Pužienė su 7/8 kl. mokiniais žaidė Orientavimosi žaidimą „KKNUC paslaptys“. Žaisdami orientavimosi žaidimą mokiniai ne tik judėjo, bet turėjo ir gerai pagalvoti. Vyko paslėptų objektų ieškojimas žemėlapio pagalba. Pasirodo, mokyklos teritorijoje yra įdomių dalykų, tik reikia mokėti juos rasti !
Auklėtoja V. Olbergienė su 10 klasės mokiniais organizavo sveikatiados popietę „Sveikuoliški kokteiliai“. Nusipirkę įvairių vaisių, plakė sveikuoliškus kokteilius. Vaikai rinkosi vaisius, juos dėliojo į kokteilinę ir plakė. Kiekvienas kokteilis buvo skirtingas. Visi kartu ragavo, rinko, kuris kokteilis skaniausias, kuris sveikiausias. Aptarė vitaminų svarbą žmogaus  organizmui. Drauge  mėgavosi savo pagamintais sveikuoliškais kokteiliais.
Sveikatingumo diena praėjo turiningai, judriai, mokiniai ne tik rašė, piešė, sužinojo apie vitaminus, bet ir pajudėjo, pažaidė lauke bei dienos pabaigoje skaniai atsigėrė savo suplaktų kokteilių.

Informaciją pateikė D.Asakavičienė

Categories: Naujienos