Šešta nuotolinio mokymo(si) savaitė

Parengiamosios ir 1 klasės vaikai su auklėtoja šeštąją savaitę aptarė apie šiukšlių daromą žalą gamtai, aplinkai. Sužinojo apie rūšiavimo naudą, mokėsi teisingai rūšiuoti. Įsiminė, kiek ilgai nerūšiuotos atliekos būna sąvartyne. Pradinukams buvo rodomi filmai apie atliekų rūšiavimą.  Vaikai dalyvavo viktorinoje apie rūšiavimą. Taip pat gegužės 4d. minėjome Gestų kalbos pripažinimo gimtąją kurčiųjų kalba 25 metų sukaktį. Kartu su vaikais dirbome meninį darbelį, kūrėme filmuką ir sveikinome LGK.

Auklėtoja Aldona Kvaselytė

Baigėme šeštąją mokymosi savaitę, gegužės 4 d. minėjome Gestų kalbos pripažinimo gimtąją kurčiųjų kalba 25 metų sukaktį visi vaikai su savo šeimomis žiūrėdami kino filmą „Gestų kalba Lietuvoje” po kino peržiūros vyko aptarimas zoom platformoje, mokiniai aktyviai pasakojo ištraukas ir faktus matytus filme.
Na o savaitės tama buvo „Saugau aplinką” jos metu aptarėme aktualę šiūkšlių rūšiavimo svarbą kasdienybėje, piešėme piešinius „Aš saugau savo aplinką!”. Kūrybinėse dirbtuvėlėse pasigaminome rūšiavimo dėžutes baterijoms, mokiniai pasirinktina technika dekoravo savo sukurtas dėžutes. Kiekvienas mokinys suprasdamas žalą gamtai, pasižadėjos saugoti apliką, rūšiuoti šiūkšles, sudrausminti neatsakingus piliečius. Būkime visi saugūs!!!

Auklėtoja Regina Kačinskienė

Kaip ir praėjusią savaitę, III bendrabučio grupės vaikai daugiausia laiko ir pastangų skyrė žodyno mokymuisi. Naujus žodžius mokėmės pasakyti, užrašyti, parodyti gestu, juos geriau įsidėmėti stengėmės žaisdami jau pamėgtą interaktyvų žaidimą „Kahoot“.
Gegužės 4 – ąją pasidžiaugėme gestų kalbos 25 – tuoju gimtadieniu, drauge žiūrėjome ir sekančio susitikimo metu aptarėme dokumentinį filmą „Gestų kalba Lietuvoje“.
Domėjomės LKD organizuotu piešinių konkursu „Nupiešk gestų kalbą“, peržiūrėjome konkurso dalyvių piešinius, balsavome už labiausiai patikusius.
Dalyvaudami popietiniuose vaizdo susitikimuose, šią savaitę aptarėme, kaip padėti sau ir kitiems ištikus nelaimei, į ką kreiptis pagalbos; kokios nelaimės gali nutikti žaidžiant kieme, žaidimo aikštelėse, atostogaujant prie vandens telkinių ir kaip jų išvengti. Vaikai įsidėmėjo saugaus elgesio žaidžiant ir pramogaujant pagrindines taisykles bei piešė, draugams pristatė „Svajonių atostogas“.
Baigiamajame savaitės užsiėmime „Sužinojau, pakartojau, išmokau…“ vaikai mokomąją medžiagą įtvirtino žaidybinėje veikloje. Savo žinias įsivertino žaidime „Pavadink paveikslėlį ir pasirink raidę“.
Zipis ir Obuolys mokė vaikus suvaldyti ir tinkamai išjausti nemalonius jausmus: nusivylimą, nerimą bei pyktį.

Auklėtoja Dalia Bakanienė

Categories: Naujienos